RAZVOJ TEHNIKE 3: PROSTOR - Radionica za odrasle

2.8. | ponedjeljak | 19:30 
9.8. | ponedjeljak | 19:30
16.8. | ponedjeljak | 19:30
23.8. | ponedjeljak | 19:30 

Ulaskom u treći stupanj razvoja tehnike, prebacujemo svoj fokus iz unutra, tijela, na vani – u prostor. Polaznici će naučiti kako svoje sposobnosti upotrijebiti u korištenju prostora. Što uopće znači prostor, te kolika je njegova iskoristivost, koji su smjerovi i putanje koje možemo koristiti, te kako ih koristiti na siguran način. Što je iznad, a što ispod, što znače ulazi i zlazi iz poda, te na koji način ih primjenjivati. Po prvi put, polaznici će se upoznati i sa grupnim radom, te ćemo pokušati ispitati što znače tijela u prostoru, te postoji li ili kako nastaje energetska mreža u prostoru i na koji način ju možemo osvijestiti. Radionica će biti dinamična, zahtijevati će malo kondicije i spremnosti na otvorenost i igru.

Za sudjelovanje na radionici nije potrebno nikakvo plesno iskustvo.

Lucija Zalović odrasta u Zadru, gdje stječe bazu plesnog iskustva kroz različita plesna studija različitih stilova, ali ponajviše Zadarski plesni ansambl i pedagoge od kojih mogu izdvojiti Nives Šimatović Predovan, Stošiju Zrinski, Ivu Burčul i Sanju Petrovski kao najveći utjecaj. (1996.god. – 2011.god)

Preseljenjem u Split 2014.god. uključuje se u Gradsko kazalište mladih na plesni odjel „Studio za igru,pokret i ples“ pod tadašnjim vodstvom Nele Sisarić. Usmjerenje studia je prvenstveno bilo kazalište, rad sa djecom i za djecu, izvedbeni program i suvremeni ples. Nešto kasnije te godine, uz mentorstvo Nele Sisarić počinje i voditi grupe djece u studiu, a kasnije i odraslih.

Paralelno sa Studiom, dobiva na korištenje prostor „Plava dvorana“ u Domu mladih, Split. Tamo djeluje samostalno. Djelovanje u toj dvorani bilo je usmjereno na uglavnom samostalnu edukaciju i  razvoj  plesnih tehnika, proučavanja pokreta i načina kretanja, ali i na suradnju sa tadašnjim hip hop grupama „Style force kolektiv“. U ovom razdoblju uz rad u Studiu, te asistiranje Neli Sisarić pri organizaciji predstava i radionica pri „IKS Festivalu“,  ujedno pohađa i raznorazne plesno – akrobatske radionice, te povremeno radi sa Kristinom Lovrić na usavršavanju plesne tehnike. (2015. god – 2016. god) 

Kasnije studio dobiva novo ime: „Inovativno kazalište za djecu i mlade KIN KIN“, te se seli i na novu lokaciju. Ovdje nastavlja svoj pedagoški ali sad već i autorski rad pri asistiranju Neli Sisarić i Kristini Lovrić na projektu „Normanologija“. (2016. god – 2017. god) 

2017.godine priključuje se radu plesne udruge „Tiramola“, prvo kao član i izvođač, a vrlo brzo i kao asistent koreografije, koautor, autor, koreograf i plesni pedagog. (2017.god-2020.god)