IMPROVIZACIJSKE TEHNIKE 3: GRUPA - Radionica za odrasle

6.11.| subota | 11:15
13.11.| 
subota | 11:15
20.11.| 
subota | 11:15
27.11.| 
subota | 11:15

U završnoj fazi improvizacijskih tehnika fokus stavljamo na grupni rad. Polaznici će se kretati kroz niz strukturiranih vježbi periferalne vizije u svrhu samog „osjećaja grupe“ i grupnih radnji. Ispitati ćemo kako svoj osobni materijal postaviti na scenu, te kako se različiti karakteri i materijali ponašaju sami ili uz ostale subjekte i objekte. Kako i zašto ih uklapamo i sinkroiziramo i kako i zašto to ne radimo. Što znači slušati, gledati, osjećati, aktivirati i reagirati, kad vodimo, kad pratimo, te što se događa kad odlučimo „ispasti“ iz koda kretanja grupe. Igrati ćemo se sa pozicijama, dinamikom, oblicima, te akcijama i reakcijama, time udišući život plesnom, sad već igranom materijalu.

Za radionicu nije potrebno nikakvo plesno iskustvo, već samo otvorenost i spremnost na igru.

Lucija Zalović odrasta u Zadru, gdje stječe bazu plesnog iskustva kroz različita plesna studija različitih stilova, ali ponajviše Zadarski plesni ansambl i pedagoge od kojih mogu izdvojiti Nives Šimatović Predovan, Stošiju Zrinski, Ivu Burčul i Sanju Petrovski kao najveći utjecaj. (1996.god. – 2011.god)

Preseljenjem u Split 2014.god. uključuje se u Gradsko kazalište mladih na plesni odjel „Studio za igru,pokret i ples“ pod tadašnjim vodstvom Nele Sisarić. Usmjerenje studia je prvenstveno bilo kazalište, rad sa djecom i za djecu, izvedbeni program i suvremeni ples. Nešto kasnije te godine, uz mentorstvo Nele Sisarić počinje i voditi grupe djece u studiu, a kasnije i odraslih.

Paralelno sa Studiom, dobiva na korištenje prostor „Plava dvorana“ u Domu mladih, Split. Tamo djeluje samostalno. Djelovanje u toj dvorani bilo je usmjereno na uglavnom samostalnu edukaciju i  razvoj  plesnih tehnika, proučavanja pokreta i načina kretanja, ali i na suradnju sa tadašnjim hip hop grupama „Style force kolektiv“. U ovom razdoblju uz rad u Studiu, te asistiranje Neli Sisarić pri organizaciji predstava i radionica pri „IKS Festivalu“,  ujedno pohađa i raznorazne plesno – akrobatske radionice, te povremeno radi sa Kristinom Lovrić na usavršavanju plesne tehnike. (2015. god – 2016. god) 

Kasnije studio dobiva novo ime: „Inovativno kazalište za djecu i mlade KIN KIN“, te se seli i na novu lokaciju. Ovdje nastavlja svoj pedagoški ali sad već i autorski rad pri asistiranju Neli Sisarić i Kristini Lovrić na projektu „Normanologija“. (2016. god – 2017. god) 

2017.godine priključuje se radu plesne udruge „Tiramola“, prvo kao član i izvođač, a vrlo brzo i kao asistent koreografije, koautor, autor, koreograf i plesni pedagog. (2017.god-2020.god)