KOMPOZICIJA I KOREOGRAFIJA - Radionica za odrasle

4.12.| subota | 11:15
5.12.| nedjelja | 11:15
11.12.| subota | 11:15
12.12.| nedjelja | 11:15

Kako nastaje koreografija? Kojim alatima se služimo kako bi oblikovali plesni materijal, možemo li iz jednostavnih vježbi vizualizacije i promjena položaja i oblika tvoriti kompoziciju? Kako filtrirati materijal i oblikovati ga za izvedbu, te kako ga učiniti svojim, plesnim i vizualno atraktivnim? Kakav utjecaj ima repeticija na samu strukturu i dinamiku djela, te koliko dinamika utječe na samu kompoziciju i restrukturiranje koje se događa u trenutku kroz faze akcije i reakcije? Kako svoju misao do kraja izreći i pretočiti u smislenu rečenicu na sceni? Na sva ova pitanja i još mnogo drugih, koja će polaznici i sami imati prilike postavljati, ali i odgovarati, pokušati ćemo odgovoriti i dati neko razumijevanje i kontekst iza onoga što stvaramo, pritom vodeći računa i na način kojim stvaramo. Ovo je jedna od poslijednjih faza kojima ćemo se baviti, koja nam istovremeno otvara vrata u svijet izvedbe i promišljanja, stava i emocije, koreografije i strukture. Svi polaznici u ovoj fazi će dobiti iskustvo autora, koreografa, izvođača, ali i gledatelja. Nikakvo prethodno iskustvo nije potrebno, samo otvorenost na istraživanje i spremnost na igru. Također, za potrebe ove faze bilo bi dobro i da svi polaznici sa sobom donose bilježnicu i kemijsku olovku kako bi mogli voditi bilješke u trenucima kad to bude potrebno.

Lucija Zalović odrasta u Zadru, gdje stječe bazu plesnog iskustva kroz različita plesna studija različitih stilova, ali ponajviše Zadarski plesni ansambl i pedagoge od kojih mogu izdvojiti Nives Šimatović Predovan, Stošiju Zrinski, Ivu Burčul i Sanju Petrovski kao najveći utjecaj. (1996.god. – 2011.god)

Preseljenjem u Split 2014.god. uključuje se u Gradsko kazalište mladih na plesni odjel „Studio za igru,pokret i ples“ pod tadašnjim vodstvom Nele Sisarić. Usmjerenje studia je prvenstveno bilo kazalište, rad sa djecom i za djecu, izvedbeni program i suvremeni ples. Nešto kasnije te godine, uz mentorstvo Nele Sisarić počinje i voditi grupe djece u studiu, a kasnije i odraslih.

Paralelno sa Studiom, dobiva na korištenje prostor „Plava dvorana“ u Domu mladih, Split. Tamo djeluje samostalno. Djelovanje u toj dvorani bilo je usmjereno na uglavnom samostalnu edukaciju i  razvoj  plesnih tehnika, proučavanja pokreta i načina kretanja, ali i na suradnju sa tadašnjim hip hop grupama „Style force kolektiv“. U ovom razdoblju uz rad u Studiu, te asistiranje Neli Sisarić pri organizaciji predstava i radionica pri „IKS Festivalu“,  ujedno pohađa i raznorazne plesno – akrobatske radionice, te povremeno radi sa Kristinom Lovrić na usavršavanju plesne tehnike. (2015. god – 2016. god) 

Kasnije studio dobiva novo ime: „Inovativno kazalište za djecu i mlade KIN KIN“, te se seli i na novu lokaciju. Ovdje nastavlja svoj pedagoški ali sad već i autorski rad pri asistiranju Neli Sisarić i Kristini Lovrić na projektu „Normanologija“. (2016. god – 2017. god) 

2017.godine priključuje se radu plesne udruge „Tiramola“, prvo kao član i izvođač, a vrlo brzo i kao asistent koreografije, koautor, autor, koreograf i plesni pedagog. (2017.god-2020.god)