KOREOFRAFIJA - Radionica za mlade

4.12.| subota | 10:00
5.12.| nedjelja | 10:00
11.12.| subota | 10:00
12.12.| nedjelja | 10:00

Umjetnost stvaranja i organiziranja plesnih pokreta, prikupljanje i strukturiranje uzoraka i obrazaca, dizajn plesne strukture. Nova tema u koju će se polaznici upustiti je plesni materijal i koreografija. Polaznici će postati kreatori, istovremeno izvlačeći iz sebe plesni materijal, asistirajući jedni drugima i u konačnici filtrirajući i organizirajući materijal u plesne sekvence, koje će na samom kraju tvoriti jednu cjelinu. Raznim tehnikama vizualizacije, te improvizacijskim zadacima sa vrlo jasnim i bazičnim uputama, otkriti ćemo cijeli jedan svijet mogućnosti stvaranja i oblikovanja subjekata i objekata unutar prostora, istovremeno oblikujući misao, ali i sam prostor. Razmišljati ćemo o estetici, dinamici, kompoziciji, repeticiji, o strukturi i restrukturiranju, istovremeno pomagajući jedni drugima kao promatrači, ali sa kritičkim osvrtom i asistentskom, koreografskom prirodom. Za radionicu nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo, samo želja za radom i spremnost i otvorenost na istraživanje i igru. Također, za potrebe ove faze bilo bi dobro i da svi polaznici sa sobom donose bilježnicu i kemijsku olovku kako bi mogli voditi bilješke u trenucima kad to bude potrebno.

Lucija Zalović odrasta u Zadru, gdje stječe bazu plesnog iskustva kroz različita plesna studija različitih stilova, ali ponajviše Zadarski plesni ansambl i pedagoge od kojih mogu izdvojiti Nives Šimatović Predovan, Stošiju Zrinski, Ivu Burčul i Sanju Petrovski kao najveći utjecaj. (1996.god. – 2011.god)

Preseljenjem u Split 2014.god. uključuje se u Gradsko kazalište mladih na plesni odjel „Studio za igru,pokret i ples“ pod tadašnjim vodstvom Nele Sisarić. Usmjerenje studia je prvenstveno bilo kazalište, rad sa djecom i za djecu, izvedbeni program i suvremeni ples. Nešto kasnije te godine, uz mentorstvo Nele Sisarić počinje i voditi grupe djece u studiu, a kasnije i odraslih.

Paralelno sa Studiom, dobiva na korištenje prostor „Plava dvorana“ u Domu mladih, Split. Tamo djeluje samostalno. Djelovanje u toj dvorani bilo je usmjereno na uglavnom samostalnu edukaciju i  razvoj  plesnih tehnika, proučavanja pokreta i načina kretanja, ali i na suradnju sa tadašnjim hip hop grupama „Style force kolektiv“. U ovom razdoblju uz rad u Studiu, te asistiranje Neli Sisarić pri organizaciji predstava i radionica pri „IKS Festivalu“,  ujedno pohađa i raznorazne plesno – akrobatske radionice, te povremeno radi sa Kristinom Lovrić na usavršavanju plesne tehnike. (2015. god – 2016. god) 

Kasnije studio dobiva novo ime: „Inovativno kazalište za djecu i mlade KIN KIN“, te se seli i na novu lokaciju. Ovdje nastavlja svoj pedagoški ali sad već i autorski rad pri asistiranju Neli Sisarić i Kristini Lovrić na projektu „Normanologija“. (2016. god – 2017. god) 

2017.godine priključuje se radu plesne udruge „Tiramola“, prvo kao član i izvođač, a vrlo brzo i kao asistent koreografije, koautor, autor, koreograf i plesni pedagog. (2017.god-2020.god)