ŠTO JE SUVREMENI PLES I OSNOVE SUVREMENOG PLESA
Radionica za mlade

18.5.| utorak | 17:00
20.5.| četvrtak | 17:00
25.5.| utorak | 17:00
27.5.| četvrtak | 17:00

Što je suvremeni ples, što je to suvremeno u suvremenom plesu? Što sve znamo o suvremenom plesu? Kakav pokret otkrivamo i stvaramo u suvremenom plesu, samo su neka od pitanja koja će nas zaintrigirati i uvesti u neobičan svijet suvremeno plesnog izričaja.

Prva radionica uključuje upoznavanje polaznika/ca i razgovor o iskustvu u plesu ili drugim tjelesnim praksama, te o suvremeno plesnom znanju općenito. Svatko će pokušati tjelesnom manifestacijom odgovoriti na pitanje što je to suvremeno plesni izričaj. Polaznici/ce će istovremeno postavljati pitanja i odgovarati na njih , te ćemo zajedničkim radom pokušati postaviti tu neuhvatljivu definiciju suvremenog plesa. Međusobnim upoznavanjem i razmjenom mišljenja stvaramo povjerenje za daljnji nastavak rada, te postavljamo „startnu točku“ – definiciju suvremenog plesa, kao uvod u sljedeću radionicu. Ujedno, da bismo doprli do što obuhvatnije definicije suvremenog plesa, napravit ćemo razliku između koreografskih praksi i plesnih tehnika, što će nam biti od koristi u budućem zajedničkom radu i druženju.

Lucija Zalović odrasta u Zadru, gdje stječe bazu plesnog iskustva kroz različita plesna studija različitih stilova, ali ponajviše Zadarski plesni ansambl i pedagoge od kojih mogu izdvojiti Nives Šimatović Predovan, Stošiju Zrinski, Ivu Burčul i Sanju Petrovski kao najveći utjecaj. (1996.god. – 2011.god)

Preseljenjem u Split 2014.god. uključuje se u Gradsko kazalište mladih na plesni odjel „Studio za igru,pokret i ples“ pod tadašnjim vodstvom Nele Sisarić. Usmjerenje studia je prvenstveno bilo kazalište, rad sa djecom i za djecu, izvedbeni program i suvremeni ples. Nešto kasnije te godine, uz mentorstvo Nele Sisarić počinje i voditi grupe djece u studiu, a kasnije i odraslih.

Paralelno sa Studiom, dobiva na korištenje prostor „Plava dvorana“ u Domu mladih, Split. Tamo djeluje samostalno. Djelovanje u toj dvorani bilo je usmjereno na uglavnom samostalnu edukaciju i  razvoj  plesnih tehnika, proučavanja pokreta i načina kretanja, ali i na suradnju sa tadašnjim hip hop grupama „Style force kolektiv“. U ovom razdoblju uz rad u Studiu, te asistiranje Neli Sisarić pri organizaciji predstava i radionica pri „IKS Festivalu“,  ujedno pohađa i raznorazne plesno – akrobatske radionice, te povremeno radi sa Kristinom Lovrić na usavršavanju plesne tehnike. (2015. god – 2016. god) 

Kasnije studio dobiva novo ime: „Inovativno kazalište za djecu i mlade KIN KIN“, te se seli i na novu lokaciju. Ovdje nastavlja svoj pedagoški ali sad već i autorski rad pri asistiranju Neli Sisarić i Kristini Lovrić na projektu „Normanologija“. (2016. god – 2017. god) 

2017.godine priključuje se radu plesne udruge „Tiramola“, prvo kao član i izvođač, a vrlo brzo i kao asistent koreografije, koautor, autor, koreograf i plesni pedagog. (2017.god-2020.god)