OBLICI I KRETANJE 1: LINIJE - Radionica za mlade

4.10. | ponedjeljak | 18:00
16.10. | subota | 10:00
23.10. | subota | 10:00
30.10. | subota | 10:00

Na slijedećem stupnju istraživanja kroz improvizaciju baviti ćemo se unutarnjim i vanjskim oblikovanjem prostora. Detektirati ćemo već postojeće linije prostora i tijela. Da li su ravne ili zakrivljene, te na koji način ih koristiti u kretanju i izražavanju kroz tijelo. Polaznici će kroz jednostavne vježbe vizualizacije započeti kretanje kroz prostor, pritom razmišljajući o samom osjetu određene forme ili linije, te što znače oblici koje tvorimo u kontekstu kompozicije, ali i same dinamike i kvalitete kretanja. 

Sudjelovanje na radionici je besplatno i nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo, samo znatiželaj i otvorenost i spremnost na igru.

Lucija Zalović odrasta u Zadru, gdje stječe bazu plesnog iskustva kroz različita plesna studija različitih stilova, ali ponajviše Zadarski plesni ansambl i pedagoge od kojih mogu izdvojiti Nives Šimatović Predovan, Stošiju Zrinski, Ivu Burčul i Sanju Petrovski kao najveći utjecaj. (1996.god. – 2011.god)

Preseljenjem u Split 2014.god. uključuje se u Gradsko kazalište mladih na plesni odjel „Studio za igru,pokret i ples“ pod tadašnjim vodstvom Nele Sisarić. Usmjerenje studia je prvenstveno bilo kazalište, rad sa djecom i za djecu, izvedbeni program i suvremeni ples. Nešto kasnije te godine, uz mentorstvo Nele Sisarić počinje i voditi grupe djece u studiu, a kasnije i odraslih.

Paralelno sa Studiom, dobiva na korištenje prostor „Plava dvorana“ u Domu mladih, Split. Tamo djeluje samostalno. Djelovanje u toj dvorani bilo je usmjereno na uglavnom samostalnu edukaciju i  razvoj  plesnih tehnika, proučavanja pokreta i načina kretanja, ali i na suradnju sa tadašnjim hip hop grupama „Style force kolektiv“. U ovom razdoblju uz rad u Studiu, te asistiranje Neli Sisarić pri organizaciji predstava i radionica pri „IKS Festivalu“,  ujedno pohađa i raznorazne plesno – akrobatske radionice, te povremeno radi sa Kristinom Lovrić na usavršavanju plesne tehnike. (2015. god – 2016. god) 

Kasnije studio dobiva novo ime: „Inovativno kazalište za djecu i mlade KIN KIN“, te se seli i na novu lokaciju. Ovdje nastavlja svoj pedagoški ali sad već i autorski rad pri asistiranju Neli Sisarić i Kristini Lovrić na projektu „Normanologija“. (2016. god – 2017. god) 

2017.godine priključuje se radu plesne udruge „Tiramola“, prvo kao član i izvođač, a vrlo brzo i kao asistent koreografije, koautor, autor, koreograf i plesni pedagog. (2017.god-2020.god)