OBLICI I KRETANJE 2: SPIRALE - Radionica za mlade

6.11.| subota | 10:00
13.11.| 
subota | 10:00
20.11.| 
subota | 10:00
27.11.| 
subota | 10:00

U drugom dijelu istraživanja oblika unutar i van tijela, baviti ćemo se spiralama. Spirala, krivulja koja se kružno udaljava i/ili približava od i prema svom centru.  Kao jedan od najprirodnijih kodova kretanja i oblika, ispitati ćemo senzacije valovitih i zakrivljenih putanja, te što nam one nude u vidu kretanja. Kako ih detektiramo i gdje, te koja je senzacija i kvaliteta koja proizlazi iz ovog oblika. Možemo li i sa kojom lakoćom integrirati ovaj oblik u kodove svog kretanja, te kasnije i plesnog materijala, te koje nove percepcije nam otvara, ne samo u vidu osobnog, već i grupnog materijala.

Za radionicu nije potrebno nikakvo plesno iskustvo, već samo otvorenost i spremnost na istraživanje i igru.

Lucija Zalović odrasta u Zadru, gdje stječe bazu plesnog iskustva kroz različita plesna studija različitih stilova, ali ponajviše Zadarski plesni ansambl i pedagoge od kojih mogu izdvojiti Nives Šimatović Predovan, Stošiju Zrinski, Ivu Burčul i Sanju Petrovski kao najveći utjecaj. (1996.god. – 2011.god)

Preseljenjem u Split 2014.god. uključuje se u Gradsko kazalište mladih na plesni odjel „Studio za igru,pokret i ples“ pod tadašnjim vodstvom Nele Sisarić. Usmjerenje studia je prvenstveno bilo kazalište, rad sa djecom i za djecu, izvedbeni program i suvremeni ples. Nešto kasnije te godine, uz mentorstvo Nele Sisarić počinje i voditi grupe djece u studiu, a kasnije i odraslih.

Paralelno sa Studiom, dobiva na korištenje prostor „Plava dvorana“ u Domu mladih, Split. Tamo djeluje samostalno. Djelovanje u toj dvorani bilo je usmjereno na uglavnom samostalnu edukaciju i  razvoj  plesnih tehnika, proučavanja pokreta i načina kretanja, ali i na suradnju sa tadašnjim hip hop grupama „Style force kolektiv“. U ovom razdoblju uz rad u Studiu, te asistiranje Neli Sisarić pri organizaciji predstava i radionica pri „IKS Festivalu“,  ujedno pohađa i raznorazne plesno – akrobatske radionice, te povremeno radi sa Kristinom Lovrić na usavršavanju plesne tehnike. (2015. god – 2016. god) 

Kasnije studio dobiva novo ime: „Inovativno kazalište za djecu i mlade KIN KIN“, te se seli i na novu lokaciju. Ovdje nastavlja svoj pedagoški ali sad već i autorski rad pri asistiranju Neli Sisarić i Kristini Lovrić na projektu „Normanologija“. (2016. god – 2017. god) 

2017.godine priključuje se radu plesne udruge „Tiramola“, prvo kao član i izvođač, a vrlo brzo i kao asistent koreografije, koautor, autor, koreograf i plesni pedagog. (2017.god-2020.god)