OSNOVE IMPRVIZACIJE - Radionica za mlade do 17 godina

5.8.| četvrtak | 19:30
12.8.| četvrtak | 19:30
19.8.| četvrtak | 19:30
26.8.| četvrtak | 19:30

Radionice suvremenog plesa za mlade otkrivaju svu ljepotu, slobodu i izražajnost suvremeno plesnog izričaja. Vraćamo se osnovama suvremenog plesa, temeljnim tjelesnim obrascima kretanja, uz korištenje znanja iz drugih tjelesnih metoda i praksi, primjerice Yoga ili Tai Chi.

Nakon učenja o osnovama tehnike suvremenog plesa i usvajanja kratke koreografije, vježbe ćemo kombinirati tako da im dodamo improvizacijsku notu.

Prvo ćemo se dobro ugrijati i istegnuti, proći generalne vježbe agilnosti i propriocepcije, a nakon toga proći nekoliko poznatih tehničkih elemenata i poznatu sekvencu kako bismo pripremili temeljne elemente za improvizaciju.

Nakon toga svjesno ćemo slušati glazbu i vidjeti koje sve atmosfere jedna skladba može sadržavati. Kroz zadanu kvalitetu pokušat ćemo ući u zajedničku improvizaciju. Za početak ona će biti slobodno zajedničko kretanje, a s vremenom postati komadić vlastitog materijala koji ćemo moći opisati, razigrati i zajedno mu dodati nove kvalitete.

Anatomski pravilno, fizički sigurno, kreativno ispunjeno – tako zamišljamo srpanj u Centru Solar.

Sudjelovanje na radionici je besplatno i nije potrebno nikakvo plesno iskustvo.

Karolina Šuša je plesna i izvedbena umjetnica. Obožava tijelo i njegove manifestacije, poglavito pokret i glas. Ima široku maštu koja donosi katkad plesne, katkad poetske prijedloge. Voli dramaturgiju svakodnevice i kazališnu stranu života. Od ovih bitnih stvari završila je Filozofski fakultet u Zagrebu kao anglistica i komparatistica, zaslužila status samostalne umjetnice 2011. godine. U kazališnim produkcijama u zemlji i inozemstvu sudjelovala je primarno kao izvođačica. Neke od najdražih predstava koje je izvodila su joj Đubrad prokleta! Natalije Manojlović i TRAS studija, Madam Butterfly Senke Bulić i Vladimira Smuda i Other Myths Jonaha Bokaera s kojom je nastupala diljem Europe i SAD-a. Najbogatije kazališno i životno iskustvo dobila je turnejom na drvenom jedrenjaku imena Amara Zee kanadske kazališne trupe Caravan Stage Company Dunavom i Crnim morem, od Beča sve do Istanbula. Karolina je radila kao koreografkinja i asistentica za scenski pokret u HNK Varaždin i HNK Split. Podučavala je suvremeni ples u studiju Sjene u Šibeniku i pokret u dramskom studiju Play Drama u Splitu. Suosnivačica je TRAS kolektiva, plesne trupe okupljene oko ideje produkcije vlastitih radova i pozivanja autora na suradnju, tj. izvrtanja hijerarhije uobičajene prakse. Autorica je ‘džepnog mjuzikla’ Cabaret à la carte, trupe glazbenika i plesača, u kojem pjeva, pleše, piše, koreografira, producira. 2016. godine bila je rezidencijalna umjetnica Watermill Centera velikog američkog redatelja Roberta Wilsona.