OSNOVE SUVREMENOG PLESA 2 - Radionica za mlade do 17 godina

3.6. | četvrtak | 19:15
10.6. | četvrtak | 19:15
17.6. | četvrtak | 19:15
24.6. | četvrtak | 19:15

Radionice suvremenog plesa za mlade otkrivaju svu ljepotu, slobodu i izražajnost suvremeno plesnog izričaja. Vraćamo se osnovama suvremenog plesa, temeljnim tjelesnim obrascima kretanja, uz korištenje znanja iz drugih tjelesnih metoda i praksi, primjerice joga ili tai chi.

Lipanjska radionica nastavlja nas upoznavati s osnovama suvremenog plesa i raznolikim mogućnostima tijela u pokretu.

Ova će se radionica fokusirati na neke od osnovnih principa kretanja u suvremenom plesu, a jedan od njih je spirala. Spirala nam pomaže brzo ‘ući u pod’, brzo ustati, skočiti, kotrljati se, odnosno omogućuje nam sigurno i efikasno kretanje. Učit ćemo i o tome što su kvalitete pokreta, kao prolaziti kroz vježbe dubokog osvještavanja vlastitog tijela i kako sigurno i brzo pasti. Osvjestiti ćemo i korištenje sila kako bismo kontrolirali tijelo u pokretu jer  gravitacija nam može pomoći prilikom skoka, a  centrifugalna sila zavrtiti sama od sebe.

Anatomski pravilno, fizički sigurno, kreativno ispunjeno – tako zamišljamo lipanj u Centru Solar.

Karolina Šuša je plesna i izvedbena umjetnica. Obožava tijelo i njegove manifestacije, poglavito pokret i glas. Ima široku maštu koja donosi katkad plesne, katkad poetske prijedloge. Voli dramaturgiju svakodnevice i kazališnu stranu života. Od ovih bitnih stvari završila je Filozofski fakultet u Zagrebu kao anglistica i komparatistica, zaslužila status samostalne umjetnice 2011. godine. U kazališnim produkcijama u zemlji i inozemstvu sudjelovala je primarno kao izvođačica. Neke od najdražih predstava koje je izvodila su joj Đubrad prokleta! Natalije Manojlović i TRAS studija, Madam Butterfly Senke Bulić i Vladimira Smuda i Other Myths Jonaha Bokaera s kojom je nastupala diljem Europe i SAD-a. Najbogatije kazališno i životno iskustvo dobila je turnejom na drvenom jedrenjaku imena Amara Zee kanadske kazališne trupe Caravan Stage Company Dunavom i Crnim morem, od Beča sve do Istanbula. Karolina je radila kao koreografkinja i asistentica za scenski pokret u HNK Varaždin i HNK Split. Podučavala je suvremeni ples u studiju Sjene u Šibeniku i pokret u dramskom studiju Play Drama u Splitu. Suosnivačica je TRAS kolektiva, plesne trupe okupljene oko ideje produkcije vlastitih radova i pozivanja autora na suradnju, tj. izvrtanja hijerarhije uobičajene prakse. Autorica je ‘džepnog mjuzikla’ Cabaret à la carte, trupe glazbenika i plesača, u kojem pjeva, pleše, piše, koreografira, producira. 2016. godine bila je rezidencijalna umjetnica Watermill Centera velikog američkog redatelja Roberta Wilsona.