RAZVOJ TEHNIKE 2: SNAGA I FLEKSIBILNOST - Radionica za odrasle

5.7. | ponedjeljak | 19:30
19.7. | ponedjeljak | 19:30
20.7. | utorak | 19:30
26.7. | ponedjeljak | 19:30

Snaga i fleksibilnost samo su neke od karakteristika suvremenog plesa. Radom na snazi i fleksibilnosti zadržava se konstantan pokret tijela i poboljšavaju se njegove kondicijske sposobnosti.

U nastavku razvoja suvremeno plesne tehnike, odlazimo razinu više. Aktivnosti u ovom setu bazirati će se na aktivaciji i jačanju mišića, poboljšanju stabilizacije tijela, te izgradnji podrške koja nam je potrebna za zahtjevnije kretnje. Naučiti ćemo i što je to centar, poznatiji pod nazivom „core“, te zbog čega i na koji način ga možemo staviti u svoju službu. Setovima sekvencioniranih i tjelesno ciljanih vježbi graditi ćemo mišićne skupine kako bi povećali svoje sposobnosti i time dobili što veću iskoristivost i razumijevanje inicijacije, trajanja i završetka kretnji. Istovremeno, naučiti ćemo i kako pripremiti i njegovati zglobove, ligamente i tetive prije i nakon aktivnosti.

Kako nam mišićne skupine jačaju, postaju jasnije i pokret će biti jasniji i precizniji, a mogućnost ozljeda biti će manja.

Nikakvo prethodno iskustvo nije potrebno.

Lucija Zalović odrasta u Zadru, gdje stječe bazu plesnog iskustva kroz različita plesna studija različitih stilova, ali ponajviše Zadarski plesni ansambl i pedagoge od kojih mogu izdvojiti Nives Šimatović Predovan, Stošiju Zrinski, Ivu Burčul i Sanju Petrovski kao najveći utjecaj. (1996.god. – 2011.god)

Preseljenjem u Split 2014.god. uključuje se u Gradsko kazalište mladih na plesni odjel „Studio za igru,pokret i ples“ pod tadašnjim vodstvom Nele Sisarić. Usmjerenje studia je prvenstveno bilo kazalište, rad sa djecom i za djecu, izvedbeni program i suvremeni ples. Nešto kasnije te godine, uz mentorstvo Nele Sisarić počinje i voditi grupe djece u studiu, a kasnije i odraslih.

Paralelno sa Studiom, dobiva na korištenje prostor „Plava dvorana“ u Domu mladih, Split. Tamo djeluje samostalno. Djelovanje u toj dvorani bilo je usmjereno na uglavnom samostalnu edukaciju i  razvoj  plesnih tehnika, proučavanja pokreta i načina kretanja, ali i na suradnju sa tadašnjim hip hop grupama „Style force kolektiv“. U ovom razdoblju uz rad u Studiu, te asistiranje Neli Sisarić pri organizaciji predstava i radionica pri „IKS Festivalu“,  ujedno pohađa i raznorazne plesno – akrobatske radionice, te povremeno radi sa Kristinom Lovrić na usavršavanju plesne tehnike. (2015. god – 2016. god) 

Kasnije studio dobiva novo ime: „Inovativno kazalište za djecu i mlade KIN KIN“, te se seli i na novu lokaciju. Ovdje nastavlja svoj pedagoški ali sad već i autorski rad pri asistiranju Neli Sisarić i Kristini Lovrić na projektu „Normanologija“. (2016. god – 2017. god) 

2017.godine priključuje se radu plesne udruge „Tiramola“, prvo kao član i izvođač, a vrlo brzo i kao asistent koreografije, koautor, autor, koreograf i plesni pedagog. (2017.god-2020.god)