SUVREMENO PLESNA TEHNIKA 2 - Radionica za mlade

5.7. | ponedjeljak | 18:30
19.7. | ponedjeljak | 18:30
20.7. | utorak | 18:30
26.7. | ponedjeljak | 18:30

Suvremeno plesna tehnika gaji otvorenost promjeni, usmjerenost znatiželji i konstantnom istraživanju i pronalaženju novih pokreta. Kroz suvremeno plesnu tehniku i improvizacijske zadatke proučit će se kretanje i senzacije koje nastaju u tijelu i prevode se u ples.

Kako u potpunosti prianjati na podlogu, na koji način koristiti meta baze, dlanove i stopala pri hodanju ili skakanju na sve 4, može li se hodati iz centra, te što znači hodati na različite načine, trčati, skakati, padati ili jako brzo reagirati na uputu – pripremamo tijelo na sistem „akcija reakcija“.

Naučiti ćemo kako pokrenuti ili zaustaviti tijelo u prostoru, polako ćemo se „odizati“ od poda, te različitim vježbama polako početi osnaživati i osvještavati centar. Igrati ćemo se sa razinama, a istovremeno fokus satova biti će okrenut jačanju mišića i njegovanju ligamenata, tetiva i zglobova koji su nam potrebni za podršku tijela. Također, u ovoj fazi počinjemo naučeno sekvencionirati u plesni materijal, a polaznici će imati priliku naučiti i par trikova.

Nikakvo prethodno iskustvo nije potrebno.

Lucija Zalović odrasta u Zadru, gdje stječe bazu plesnog iskustva kroz različita plesna studija različitih stilova, ali ponajviše Zadarski plesni ansambl i pedagoge od kojih mogu izdvojiti Nives Šimatović Predovan, Stošiju Zrinski, Ivu Burčul i Sanju Petrovski kao najveći utjecaj. (1996.god. – 2011.god)

Preseljenjem u Split 2014.god. uključuje se u Gradsko kazalište mladih na plesni odjel „Studio za igru,pokret i ples“ pod tadašnjim vodstvom Nele Sisarić. Usmjerenje studia je prvenstveno bilo kazalište, rad sa djecom i za djecu, izvedbeni program i suvremeni ples. Nešto kasnije te godine, uz mentorstvo Nele Sisarić počinje i voditi grupe djece u studiu, a kasnije i odraslih.

Paralelno sa Studiom, dobiva na korištenje prostor „Plava dvorana“ u Domu mladih, Split. Tamo djeluje samostalno. Djelovanje u toj dvorani bilo je usmjereno na uglavnom samostalnu edukaciju i  razvoj  plesnih tehnika, proučavanja pokreta i načina kretanja, ali i na suradnju sa tadašnjim hip hop grupama „Style force kolektiv“. U ovom razdoblju uz rad u Studiu, te asistiranje Neli Sisarić pri organizaciji predstava i radionica pri „IKS Festivalu“,  ujedno pohađa i raznorazne plesno – akrobatske radionice, te povremeno radi sa Kristinom Lovrić na usavršavanju plesne tehnike. (2015. god – 2016. god) 

Kasnije studio dobiva novo ime: „Inovativno kazalište za djecu i mlade KIN KIN“, te se seli i na novu lokaciju. Ovdje nastavlja svoj pedagoški ali sad već i autorski rad pri asistiranju Neli Sisarić i Kristini Lovrić na projektu „Normanologija“. (2016. god – 2017. god) 

2017.godine priključuje se radu plesne udruge „Tiramola“, prvo kao član i izvođač, a vrlo brzo i kao asistent koreografije, koautor, autor, koreograf i plesni pedagog. (2017.god-2020.god)