SVJESNOST I POKRET - Radionica za mlade

6.9.| ponedjeljak | 18:00
13.9.| ponedjeljak | 18:00
20.9.| ponedjeljak | 18:00
27.9.| ponedjeljak | 18:00

Nakon upoznavanja sa različitim principima kretanja u suvremenom plesu, bacamo se na individualni “unutarnji” rad. Polaznici će zaroniti malo dublje u kod kretanja. Što znači svjesno i inicirati pokret i na koji način ga poslati “kroz tijelo”? Na koji sve način se možemo kretati, kojim kvalitetama raspolažemo, te na koji način aktivirati i svjesno/aktivno koristiti mišićne skupine kako bi nam omogućile razlike u estetici i samom osjećaju pokreta. Može li se iz emocije crpiti energija za izvršavanje određenih zadataka, te na koji način joj pristupiti. Sve to je fokus ovomjesečne radionice, na kojoj će se polaznici kroz osnove improvizacije i strukturirane improvizacije zaroniti u dubine osvještavanja obrazaca kretanja, te stvaranja novih.

Sudjelovanje na radionici je besplatno i nije potrebno nikakvo plesno iskustvo.

Lucija Zalović odrasta u Zadru, gdje stječe bazu plesnog iskustva kroz različita plesna studija različitih stilova, ali ponajviše Zadarski plesni ansambl i pedagoge od kojih mogu izdvojiti Nives Šimatović Predovan, Stošiju Zrinski, Ivu Burčul i Sanju Petrovski kao najveći utjecaj. (1996.god. – 2011.god)

Preseljenjem u Split 2014.god. uključuje se u Gradsko kazalište mladih na plesni odjel „Studio za igru,pokret i ples“ pod tadašnjim vodstvom Nele Sisarić. Usmjerenje studia je prvenstveno bilo kazalište, rad sa djecom i za djecu, izvedbeni program i suvremeni ples. Nešto kasnije te godine, uz mentorstvo Nele Sisarić počinje i voditi grupe djece u studiu, a kasnije i odraslih.

Paralelno sa Studiom, dobiva na korištenje prostor „Plava dvorana“ u Domu mladih, Split. Tamo djeluje samostalno. Djelovanje u toj dvorani bilo je usmjereno na uglavnom samostalnu edukaciju i  razvoj  plesnih tehnika, proučavanja pokreta i načina kretanja, ali i na suradnju sa tadašnjim hip hop grupama „Style force kolektiv“. U ovom razdoblju uz rad u Studiu, te asistiranje Neli Sisarić pri organizaciji predstava i radionica pri „IKS Festivalu“,  ujedno pohađa i raznorazne plesno – akrobatske radionice, te povremeno radi sa Kristinom Lovrić na usavršavanju plesne tehnike. (2015. god – 2016. god) 

Kasnije studio dobiva novo ime: „Inovativno kazalište za djecu i mlade KIN KIN“, te se seli i na novu lokaciju. Ovdje nastavlja svoj pedagoški ali sad već i autorski rad pri asistiranju Neli Sisarić i Kristini Lovrić na projektu „Normanologija“. (2016. god – 2017. god) 

2017.godine priključuje se radu plesne udruge „Tiramola“, prvo kao član i izvođač, a vrlo brzo i kao asistent koreografije, koautor, autor, koreograf i plesni pedagog. (2017.god-2020.god)